کاهش زمان درمان سکته مغزی با واحدهای سیار اورژانس پیش‌بیمارستانی

اخبار کشوری

دکتر حسن نوری ساری، معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور، از برنامه‌های ویژه اورژانس برای بهبود مدیریت و درمان سکته مغزی در کشور و کاهش چشمگیر زمان مداخله خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اورژانس کشور، دکتر حسن نوری ساری، روز سه‌شنبه با اشاره به برگزاری کنگره سکته مغزی ایران، اظهار داشت: سکته مغزی و حوادث ترافیکی از علل اصلی مرگ و ناتوانی در کشور ما هستند و این کنگره که هفته گذشته، برگزار شد فرصتی برای بررسی راه‌های جدیدی را در کاهش زمان درمان سکته مغزی فراهم کرد.
وی افزود: در گذشته، درمان سکته مغزی عمدتاً به صورت حمایتی و بازتوانی بیماران بود؛ اما از سال ۱۹۹۵، روش‌های جدیدی برای درمان مؤثر این بیماری ارائه شد؛ از جمله تزریق داروهای حل‌کننده لخته و خارج کردن لخته‌ها از طریق آنژیوگرافی که از سال ۲۰۱۵ توسعه بیشتری یافت.
نوری خاطرنشان کرد: هدف ما در این کنگره، تمرکز بر کاهش زمان درمان سکته مغزی با استفاده از مدیریت و مداخلات سریع اورژانسی بود.
این مقام مسئول ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهند که هر دقیقه کاهش در زمان درمان، بهبود زنده ماندن حدود دو میلیون نورون را به همراه دارد و می‌تواند حدود یک ماه به روزهای سالم زندگی بیمار اضافه کند.
وی با اشاره به یکی از برنامه‌های مهم این کنگره اظهار داشت: در یک پنل تخصصی، تغییر پروتکل‌های تشخیصی اورژانس پیش بیمارستانی و استفاده از واحدهای سیار درمان سکته مغزی، موسوم به "موبایل استروک یونیت"، مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر نوری ساری همچمین افزود: این واحدها، مجهز به تجهیزات سی‌تی‌اسکن و آزمایشگاه سیار می‌باشند و امکان آغاز درمان سکته مغزی را در محل حادثه یا درب منزل بیمار فراهم می‌کنند.
معاون آموزشی سازمان اورژانس همچنین به برگزاری یک برنامه آموزشی برای مسئولین کد ۷۲۴ (سماع) در اورژانس کشور اشاره کرد و گفت: در این برنامه، آموزش‌های لازم درباره شناخت و درمان سکته مغزی به پرسنل اورژانس در تریاژ تلفنی و در محل حادثه توسط اساتید برجسته نورولوژی ارائه شد.
وی درباره نشست راهبردی دیگری که با حضور بزرگان حوزه سکته مغزی کشور برگزار شد، تصریح کرد: در این جلسه، هماهنگی بین واحدهای مختلف درمان سکته مغزی و اصلاح پروتکل‌های تشخیصی مورد تأکید قرار گرفت.
او خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت وزیر بهداشت که خود متخصص عروق است، واحدهای سیار درمان سکته مغزی در کشور راه‌اندازی شوند.
دکتر نوری ساری در پایان با ابراز امیدواری گفت: با تلاش و همکاری تمامی دست‌اندرکاران اورژانس و متخصصان حوزه نورولوژی، امیدواریم درمان سکته مغزی در کشور به سطح شایسته‌ای از اثربخشی و سرعت دست یابد.